Paprikasoppa med mozzarellatoast

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 1 förp grillad paprika (à ca 530 g)
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 8 skivor medelhavsbröd
  • 2 förp mozzarella (à 125 g)
  • 1/2 förp basilika (à 30 g)
  • 1 msk smör eller olja
  • 6 dl vatten
  • 1 1/2 grönsaksbuljongtärning
  • 2 msk olivolja
  • salt
  • peppar

Gör så här

Sätt ugnen på 225 ̊C.
Skala och hacka löken. Fräs löken i smöret i en kastrull. Rör i paprikorna med spadet, grädde, vatten och smulade buljongtärningar. Låt koka upp och låt sjuda några minuter.
Lägg brödskivorna på en plåt. Skiva mozzarellan och lägg på bröden. Ringla över olivolja, salta och peppra och sätt in i ugnen 5-10 minuter.
Mixa soppan slät med en stavmixer eller i en matberedare och smaka av med salt och peppar.
Riv basilikan över toasten och servera dem med soppan.
 
Recept och bild från ICA.

RSS 2.0