Bästa äppelkakan

Pajdeg

  • 150 g smält margarin
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 msk vatten
  • lite salt

Gör en vanlig pajdeg, i matberedare enklast.

Fäst aluminiumfolie över kanterna och förgrädda pajskalet 11-12 min i 225 grader.

Äppelfyllning

  • 2.5 dl strösocker
  • 100 g margarin
  • 2 ägg

Rör socker och fett vitt och pösigt, sedan äggen ett i taget.

Riv äpplen grovt och blanda med äggsmeten.

Häll äppelblandningen i pajskalet och grädda i nedre delen av ugnen 20-25 min till fin färg.

Hämtat från EFS Budbäraren för många år sedan


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0