Kladdkaka med frosting
En underbar och god festligt chokladtårta/kaka med frosting och granatäppeltopping… Uppskattat, osött och väldig god!
LCHF kladdkaka
200 g mörk choklad, minst 70%
150 g smör
1,5 dl vispgrädde
5 ägg
1 tsk vaniljextrakt
Frosting
60 g smör
150 g philadelphiaost
1/2 – 1 tsk stevia droppar
1 tsk pressad citrionjuice
Topping
Granatäpple eller hallon
-
- Värm ungnen till 160°C.
- Smörj en springform och lägg bakplåtspapper i botten, blöta gärna pappret o skrynka ihop, enklare då att lägga runt om i formen.
- Dela chokladen och lägg den tillsammans med smöret och grädden i en kastrull, värm långsamt och rör hela tiden tills chokladen har smällt.
- Låt chokladsmeten svalna lite.
- Dela äggen, vitt och gult för sig.
- Vispa gulorna fluffigt och tillsätt vanilj.
- Vispa vitorna tills det blir fast.
- Blanda ihop chokladen med äggulorna.
- Blanda ihop med de vispade äggvitorna.
- Häll smeten i formen och grädde i 15 minuter.
Till Frosting
-
- Smält smöret och blanda ihop med osten, sötning och citron.
- Bred över kakan när kakan har svalnat.
- Fördela granatäppelkärnor eller bär ovanpå vid servering.
Kommentarer
Trackback