Veganska pekanrutor med choklad
Veganska pekanrutor med choklad
(5 bitar)
Botten:
60-70 gram färska dadlar, urkärnade
50 gram pekannötter
½ dl riven kokos
½ dl havregryn
Chokladdopping:
ca 2 msk fibersirap gold/honung/annan liknande flytande sötning (efter smak)
1 ½ msk kokosolja
1 msk kakao
Valfri topping: pekannötter, grovhackad choklad, riven kokos
Botten
Mixa samman alla ingredienser noga. Klä en valfri form (rätt liten) med aluminiumfolie/bakplåtspapper och tryck ut massan i botten.
Chokladdopping
Vispa samman ingredienserna med en elvisp. Fördela ovanpå botten. Toppa eventuellt med valfria nötter/choklad eller dylikt. Låt stå till sig i kylskåp under minst ett par timmar. Skär i rutor.
Recept och bild från Bakasockerfritt
Kommentarer
Trackback