Kokos- och chokladpaj

(8 bitar)
Kokos och choklad är ett radarpar att räkna med. Här i en sammetslen chokladpaj som inte kan bli enklare att förbereda eller äta upp heller för den delen.
 
Pajskal
150 g kokosolja
300 g digestivekex
2 msk kakao
 
Kokos- och chokladfyllning
400 g mörk choklad
2½ dl Alpro kokosgrädde
1½ dl ljus sirap
flingsalt
 
Topping
färska bär och frukter till
 
Pajskal
Smält kokosoljan i mikron eller i en kastrull så att den blir flytande.
Mixa digestivekexen och kakaon till smulor i en matberedare. Häll över i en bunke och blanda ner kokosoljan. Rör runt så att allt blandas väl.
Pressa ut blandningen i en pajform med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter (det blir 1 dl fyllning över).
Ställ in i kylen så länge.
 
Fyllning
Hacka den mörka chokladen fint.
Koka upp grädde och ljus sirap i en kastrull. Ta kastrullen från plattan och häll ner den mörka chokladen och flingsaltet. Rör runt tills du har en sammetslen, slät kräm. Häll ner krämen i pajskalet och ställ in i kylen i minst 6 timmar, hest över natten.
 
Topping
 
Dekorera pajen med valfria bär och frukter. Servera!
 
Bild och recept från Vegankocken.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0