Avokadopaj med chili
Ingredienser
- 2 dl mandelmjöl
- 0.5 dl sesamfrön
- 0.5 dl kokosmjöl
- 1 msk fiberhusk
- 0.5 tsk salt
- 3 msk rapsolja eller olivolja
- 1 ägg
- 0.5 dl vatten
Fyllning
- 2 avokado
- 2.5 dl majonnäs
- 3 ägg
- 2 msk färsk koriander, hackad
- 1 röd chilipeppar
- 0.5 tsk lökpulver
- 1 krm salt
- 100 g färskost
- 125 g riven ost
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Kör alla ingredienser till pajdegen i en matberedare några minuter tills degen formar en boll.
- Kläm gärna fast en rund bit bakplåtspapper i springformen (26 cm i diameter), då blir det enklare att lyfta ur den färdiga pajen.
- Bred ut degen direkt i formen. Använd en oljad slickepott eller väloljade fingrar. Du kan förgrädda pajskalet några minuter men det är inget måste.
- Dela avokadon. Skala och kärna ur. Tärna avokadoköttet. Kärna ur chilin och hacka fint.
- Lägg avokado och chili i en skål och blanda i övriga ingredienser.
- Häll i pajskalet. Grädda i 35 minuter eller tills pajen fått fin färg. Låt svalna några minuter och servera med en grön sallad.
Recept och bild från Kostdoktorn
Kommentarer
Trackback