Nötkaka med mörkchoklad
Nötkaka med mörkchoklad
Till en kaka:
- 100 g mandel, grovt hackat
- 100g valnötter, grovt hackat
- 100g hasselnötter, grovt hackat
- 1,5 dl mandelmjöl
- 100g mörk choklad, minst 70%, i bitar
- 1 tsk vaniljpulver eller vaniljextrakt
- 0,5 dl blåbär eller hallon (kan uteslutas)
- 6 ägg
- 100g philadelphiaost
- 200g smör, rumstempererat
Gör så här:
- Värm ugnen till 180°C.
- Blanda ihop nötter, mandelmjöl och vanilj.
- Seperera äggvitan från gulan.
- Vispa ihop äggulorna med smöret.
- Blanda ihop ägg och smör med nötterna.
- Vispa äggvitorna till hårt skum.
- Rör ner äggvitorna i nötblandningen.
- Rör även ner chokladbitarna och blåbär.
- Smörj eller klä en springform med smör eller bakplåtspapper och häll i kakblandningen.
- Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 40 minuter.
- Låt svalna och servera som är, med vispgrädde eller med kokosmjölk.