Supergod kyckling
Till 4 personer:
600-700 gram kycklingfile
smör
salt och peppar
2 dl creme fracihe
2 1/2 dl vispgrädde
1 msk koncentrerad kycklingfond
10 soltorkade tomater
1/2 msk dill ( fryst ok)
+ salt & peppar
1 msk pressad citronsaft ( mer eller mindre efter smak & tycke)
Gör så här:
Skär kycklingfileen i lagom stora bitar och smörstek den med salt och peppar tills den får en fin färg.
Efterstek i 180 grader 25-30 minuter.
Värm upp en kastrull med crème fraîche, grädde, fond, klipp ner soltorkade tomater, dill och smaka av med salt och peppar & citronsaft.
Slå såsen över kycklinge och hetta upp.
Eller:
Ställ ugnen på 180 grader.
Skär kycklingfileen i lagom stora bitar och smörstek den med salt och peppar tills den får en fin färg.
Lägg kycklingen i en ugnsform.
Värm upp en kastrull med crème fraîche, grädde, fond, klipp ner soltorkade tomater, dill och smaka av med salt och peppar & citronsaft.
Ställ in i ugnen i cirka 25-35 minuter eller tills kycklingen är genomstekt.
Orginalreceptet från Jennys matblogg.
Kommentarer
Trackback