Vegansk sockerkaka (med bär)

Ingredienser

 
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 dl socker
  • 2 ½ tsk bakpulver
  • 1 ½ tsk vaniljsocker
  • 60 g vegetabiliskt margarin eller 4 msk rapsolja
  • 1 dl soja/havregrädde eller sojamjölk
  • 1 3/4-2 dl sojamjölk

Gör så här:

Smält margarinet, blanda med grädde/mjölk..
Rör ihop mjöl, socker, bakpulver och vaniljsocker.
Vispa med elvisp ner margarin, sojagrädde och sojamjölk.
Vispa ihop någon minut.
Häll i en smord, bröad kakform och grädda i 175 grader 25-30 minuter.
Känn med en provsticka om kakan är klar, provstickan ska då inte vara kladdig.
Låt kakan svalna innan du tar av kanten och serverar.
Gräddar du kakan i en avlång form så tar den 30-40 minuter att bli klar.
Till tårta delar du kakan i två bottnar med en tandad stor kniv eller en tårtdelare.
 

Bärkaka:

Smula ihop
  • 75 gram mjölkfritt margarin,
  • 1 dl vetemjöl,
  • 1 dl havregryn och
  • 2 msk socker.
Följ receptet på sockerkaka men vänd ner 2 dl bär (färska eller frysta) i smeten.
Häll upp i den smorda formen och strö på smultoppingen.
Kakan kan behöva en stund längre tid i ugnen då smeten blir lösare av bären.
 
Jag hade en form som var 20 cm och gräddade mer än 45 minuter. Trots det var kakan ogrädadd i mitten.
dessutom förbrukade jag bara hälften av strösslet, vilket skulle indikera för liten yta.
Annars mycket god.
Receptet och bilden hämtat från Vegania.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0