Kaffekladdkaka

Ingredienser:

  • 150 g Smör
  • 1 dl kakao
  • 2 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 2 msk hela kaffebönor
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl kallt, starkt kaffe
  • 2 dl vetemjöl

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°.
Smält smöret och rör ner kakao.
Vispa ägg och socker pösigt.
Krossa kaffebönorna i en mortel.
Rör ner kaffekross, vaniljsocker, kakaoblandning, kaffe och mjöl i äggsmeten.
Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
Grädda i mitten av ugnen 25–30 min.
Garnera ev med chokladbönor eller hackad mörk choklad medan kakan fortfarande är varm. Låt kakan kallna.
 
Receptet och bilden hämtat från Arla.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0