Ädelgryta

Ingredienser:

  • 500-600g skinkstek
  • 2 msk smör
  • 75g ädelost
  • 1 dl tomatkross/puré
  • 3 dl buljong
  • 2 dl creme fraiche
  • 100g färska champinjoner
  • 1 grön paprika
  • ½ tsk oregano
  • 2 msk klippt persilja
  • ev. salt

Gör så här:

Skär köttet i strimlor eller tärningar. Bryn i smör i en stekpanna. Lägg över i en gryta.
Smula ner ädelosten.
Tillsätt tomatpuré och buljong.
Låt koka på svag värme under lock ca: 15 minuter.

Rör ner crème fraiche i grytan.
Tillsätt skivade champinjoner och tärnad paprika.
Krydda med oregano.
Låt koka i ytterligare ca 5 minuter.
Smaksätt ev med salt. Strö över persilja.
Servera med ris och sallad.
Receptet och bilden hämtat från Matklubben.

RSS 2.0