Ädelgryta
Ingredienser:
- 500-600g skinkstek
- 2 msk smör
- 75g ädelost
- 1 dl tomatkross/puré
- 3 dl buljong
- 2 dl creme fraiche
- 100g färska champinjoner
- 1 grön paprika
- ½ tsk oregano
- 2 msk klippt persilja
- ev. salt
Gör så här:
Skär köttet i strimlor eller tärningar. Bryn i smör i en stekpanna. Lägg över i en gryta.
Smula ner ädelosten.
Tillsätt tomatpuré och buljong.
Låt koka på svag värme under lock ca: 15 minuter.
Rör ner crème fraiche i grytan.
Rör ner crème fraiche i grytan.
Tillsätt skivade champinjoner och tärnad paprika.
Krydda med oregano.
Låt koka i ytterligare ca 5 minuter.
Smaksätt ev med salt. Strö över persilja.
Servera med ris och sallad.
Receptet och bilden hämtat från Matklubben.