Vego stroganoff

4 port
  • 1 lök, hackad eller 2 dl hel smålök
  • 1 röd paprika, i bitar
  • 1 squash (ca 300 g), i stavar
  • 250 g champinjoner, skivade eller hela små
  • 2 tsk paprikapulver
  • 2-3 msk vetemjöl
  • 5 dl sojamjölk eller 3 dl sojamjölk och 2 dl sojagrädde
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 buljongtärning
  • några stänk cayennepeppar
Hetta upp olja i en stekpanna med höga kanter eller en gryta.
Fräs löken en stund, och tillsätt sedan övriga grönsaker.
Låt grönsakerna fräsa en stund, så de blir lite bruna och ganska mjuka.
Tillsätt paprikapulver och rör om.
Rör ut mjölet i lite av sojamjölken.
Häll resten av sojamjölken i grytan med grönsakerna.
Tillsätt buljongtärningen.
Låt det koka upp och vispa då ner redningen (om du använder sojagrädde behöver du lite mindre mjölredning). Tillsätt också tomatpuré och cayennepeppar. När det kokar upp, tillsätt eventuell sojagrädde.
Smaka av med salt och kanske en nypa socker.
Servera med makaroner eller ris.
 
Variation: Tillsätt kokta kikärtor till stroganoffen.
Pröva gärna att göra stroganoff med andra grönsaker, t.ex. rotsaker.
Hämtat från vegania.net

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0