Laxbiffar med frites, kålsallad och västerbottensdip

Biffar
500 gram  laxfilé
75 gram  Västerbottensost
1 st  vitlöksklyfta, skalad
0,5 kruka(or)  persilja
0,75 st  citron(er), saften
1 tsk  salt
3 krm  svartpeppar
smör och olivolja
  • Mixa ihop laxbitarna med ost, vitlök, persilja, citronsaft, salt och peppar i en matberedare eller med hjälp av en stavmixer och bunke. Forma 4 stycken stora biffar och stek dem på båda sidor på medelvärme i lite smör och olja tills de har fått en fin gyllenbrun stekyta. Sänk värmen och låt dem bli klara på eftervärme.
Dip
2 dl  Creme fraiche
75 gram  Västerbottensost
1 klyfta(or)  Citron
salt och svartpeppar
  • Mixa ihop crème fraichen med osten till en slät dip. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.
Sallad
250 gram  vitkål
2 st  tomater
1 st  Rödlök
1 klyfta(or)  Citron
1 msk  olivolja
salt och svartpeppar
  • Skölj och tärna tomaterna och skär kålen i bitar. Skala och finhacka rödlöken. Blanda samman i en skål och smaka av med citronsaft, olivolja, salt och peppar.
Servera laxbiffarna med frites, västerbottensdip och kålsallad.
 
Potatis
3 st  bakpotatis(ar), ca 800 gram
olivolja
salt
  • Sätt ugnen på 225 grader. Skala potatisen och skär den i pommesfritesliknade stavar. Lägg potatisstavarna i en ugnsform eller på en plåt och ringla över lite olja. Strö över flingsalt efter smak och blanda om ordentligt. Sätt in i ugnen ca 30 min eller tills potatisen är fint gyllenbrun.
 
Receptet från Tasteline.

RSS 2.0