Laxbiffar med frites, kålsallad och västerbottensdip
Biffar
500 gram laxfilé
75 gram Västerbottensost
1 st vitlöksklyfta, skalad
0,5 kruka(or) persilja
0,75 st citron(er), saften
1 tsk salt
3 krm svartpeppar
smör och olivolja
500 gram laxfilé
75 gram Västerbottensost
1 st vitlöksklyfta, skalad
0,5 kruka(or) persilja
0,75 st citron(er), saften
1 tsk salt
3 krm svartpeppar
smör och olivolja
- Mixa ihop laxbitarna med ost, vitlök, persilja, citronsaft, salt och peppar i en matberedare eller med hjälp av en stavmixer och bunke. Forma 4 stycken stora biffar och stek dem på båda sidor på medelvärme i lite smör och olja tills de har fått en fin gyllenbrun stekyta. Sänk värmen och låt dem bli klara på eftervärme.
Dip
2 dl Creme fraiche
75 gram Västerbottensost
1 klyfta(or) Citron
salt och svartpeppar
2 dl Creme fraiche
75 gram Västerbottensost
1 klyfta(or) Citron
salt och svartpeppar
- Mixa ihop crème fraichen med osten till en slät dip. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.
Sallad
250 gram vitkål
2 st tomater
1 st Rödlök
1 klyfta(or) Citron
1 msk olivolja
salt och svartpeppar
250 gram vitkål
2 st tomater
1 st Rödlök
1 klyfta(or) Citron
1 msk olivolja
salt och svartpeppar
- Skölj och tärna tomaterna och skär kålen i bitar. Skala och finhacka rödlöken. Blanda samman i en skål och smaka av med citronsaft, olivolja, salt och peppar.
Servera laxbiffarna med frites, västerbottensdip och kålsallad.
Potatis
3 st bakpotatis(ar), ca 800 gram
olivolja
salt
3 st bakpotatis(ar), ca 800 gram
olivolja
salt
- Sätt ugnen på 225 grader. Skala potatisen och skär den i pommesfritesliknade stavar. Lägg potatisstavarna i en ugnsform eller på en plåt och ringla över lite olja. Strö över flingsalt efter smak och blanda om ordentligt. Sätt in i ugnen ca 30 min eller tills potatisen är fint gyllenbrun.
Receptet från Tasteline.