Pestobakad lax med marinerad rödlök

 

Ingredienser

4-6 portioner

  • 600 g lax i bit
  • 2 msk Zeta Olivolja Classico Extra Vergine , till laxen
  • salt
  • peppar

Pesto

  • 50 gram pinjenötter
  • 2 kruka(or) basilika
  • 2 dl olivolja gourmetsalt,
  • ev svartpeppar från kvarn
Mixas. Blanda i
  • 100 gram parmesanost

Marinerad rödlök

  • 3 rödlökar, skalade
  • 4 msk Zeta Olivolja , till rödlöken
  • saft från 1 citron
  • salt
  • peppar
Skär rödlöken i 1 cm tjocka skivor. Stek snabbt i varm stekpanna på ena sidan i lite olivolja. Lägg sedan upp på fat och pressa över citron. Ringla över olivolja och krydda med salt och peppar. Låt marinera minst 30 minuter.

Så här gör du

Marinera rödlöken.

Gnid in laxen med olivolja och krydda med salt och peppar. Lägg i en ugnsfast form. Lägg på pesto och baka i ugn på 100°C ca 35 minuter. Kontrollera med en gaffel att laxen är klar.
Servera laxen på ett fat. Garnera med rödlöken.

Recept och bild hämtad från Zeta. Pestoreceptet hämtat från Tasteline.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0