Kardemumma- & hallonrutor i långpanna

Ca 24 bitar
 
  • 125 g smör, rumsvarmt
  • 2 dl strösocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 3 dl mjölk
  • 2 tsk kardemumma
  • 5 dl vetemjöl
  • 1–2 dl hallon

Garnering
florsocker

Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa smör och socker pösigt i en bunke.
Tillsätt bakpulver, mjölk, kardemumma och vetemjöl. Rör ihop allt till en slät smet.
Bred ut smeten i en långpanna, ca 25 x 35 cm, klädd med bakplåtspapper.
Sprid ut hallonen på smeten och tryck ner dem lite lätt (sockra ovanpå om du vill ha dem lite sötare).
Grädda kakan längst ner i ugnen i 35–40 min.
Skär i rutor när den svalnat.
Ät rutorna som de är eller servera dem med en klick vispgrädde eller vaniljsås.
Recptet och bilden från Tidningen Hembakat.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0