Kardemumma- & hallonrutor i långpanna
Ca 24 bitar
- 125 g smör, rumsvarmt
- 2 dl strösocker
- 2 tsk bakpulver
- 3 dl mjölk
- 2 tsk kardemumma
- 5 dl vetemjöl
- 1–2 dl hallon
Garnering
florsocker
Vispa smör och socker pösigt i en bunke.
Tillsätt bakpulver, mjölk, kardemumma och vetemjöl. Rör ihop allt till en slät smet.
Bred ut smeten i en långpanna, ca 25 x 35 cm, klädd med bakplåtspapper.
Sprid ut hallonen på smeten och tryck ner dem lite lätt (sockra ovanpå om du vill ha dem lite sötare).
Grädda kakan längst ner i ugnen i 35–40 min.
Bred ut smeten i en långpanna, ca 25 x 35 cm, klädd med bakplåtspapper.
Sprid ut hallonen på smeten och tryck ner dem lite lätt (sockra ovanpå om du vill ha dem lite sötare).
Grädda kakan längst ner i ugnen i 35–40 min.
Skär i rutor när den svalnat.
Ät rutorna som de är eller servera dem med en klick vispgrädde eller vaniljsås.
Recptet och bilden från Tidningen Hembakat.
Kommentarer
Trackback