Frölimpa
- 1 dl sesamfrön
- 2 dl rostade solroskärnor
- 1 dl krossat linfrö
- 4 msk hela linfrön
- 2 dl riven lagrad ost
- 6 ägg (stora)
- 4 tsk fiberhusk
- 1 tsk salt
- 2 tsk bakpulver
Sätt ugnen på 200 grader. Rosta solroskärnorna i het panna.
Mal sesamfrön (eller använd hela) och solroskärnor i en mixer eller blender.
Vispa äggen riktigt pösiga och blanda under tiden övriga ingredienser.
Blanda sedan ner fröer och osten i äggen och låt stå en stund.
Häll i bakpappersklädd avlång brödform och toppa med solroskärnor.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter.
Mal sesamfrön (eller använd hela) och solroskärnor i en mixer eller blender.
Vispa äggen riktigt pösiga och blanda under tiden övriga ingredienser.
Blanda sedan ner fröer och osten i äggen och låt stå en stund.
Häll i bakpappersklädd avlång brödform och toppa med solroskärnor.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter.
Totalt ca 35 g kolhydrater
Receptet modifierat från Åse Falkman (min kopia)
Kommentarer
Trackback