Frölimpa

  • 1 dl sesamfrön
  • 2 dl rostade solroskärnor
  • 1 dl krossat linfrö
  • 4 msk hela linfrön
  • 2 dl riven lagrad ost
  • 6 ägg (stora)
  • 4 tsk fiberhusk
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk bakpulver
Sätt ugnen på 200 grader. Rosta solroskärnorna i het panna.
Mal sesamfrön (eller använd hela) och solroskärnor i en mixer eller blender.
Vispa äggen riktigt pösiga och blanda under tiden övriga ingredienser.
Blanda sedan ner fröer och osten i äggen och låt stå en stund.
Häll i bakpappersklädd avlång brödform och toppa med solroskärnor.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter.
 
Totalt ca 35 g kolhydrater

Receptet modifierat från Åse Falkman (min kopia)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0