5 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
4 port ris eller annat gryn
ca 600 g strimlad kycklinglårfilé
salt och peppar
1/2 kruka persilja
1 1/2 dl gräddfil
Gör så här
Skala lök och vitlök. Hacka löken grovt och skiva hälften av vitlöken. Dela, kärna ur och skär paprikorna i bitar.
Bryn lök och vitlök i hälften av oljan tillsammans med mortlad kummin några minuter tills löken börjar få färg. Rör ner tomatpurén och fräs ytterligare någon minut. Tillsätt tomatkross och buljong och låt det koka upp.
Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
Bryn kycklingen i resten av oljan, lägg över den och paprikan i grytan. Låt koka ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Hacka persiljan. Skala och riv resten av vitlöken, blanda den och persiljan med gräddfilen. Smaka av med salt och peppar.
Servera kycklinggulaschen med persiljekrämen och riset.