Tomatchutney

  • 2 askar Plommoncocktailtomater
  • 1 gul Lök
  • 2 skivor Ekologisk Citron
  • 2 msk Citronsaft 2 msk Sukrin
  • 1 msk färsk Timjan
  • 1 tsk Chiliflingor Havssalt
Skala och dela löken i 6 klyftor. Skiva dem tunt. Dela tomaterna i 4 delar på längden. Dela citronskivorna i halvmånar och skär dem i tunna bitar. Blanda lök, citronsaft, citronbitar, sukrin och chili i en kastrull. Koka upp under omrörning. Sänk värmen och låt puttra i 20 minuter, rör då och då.
Blanda ner tomaterna, koka upp och låt småputtra i 5 minuter. Rör försiktigt så tomaterna inte mosas. Smaksätt med timjan och lite salt. Häll upp på rena burkar och sätt på locket. Förvara i kylen.
 
Kryddstark!
 
Recept och bild från Birgitta Höglunds mat.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0