Frökex
Kanongoda kex!
- 2 ägg
- 1 dl solrosfrön (rostade)
- 1 dl pumpakärnor
- 1 dl melonkärnor
- 1 dl sesamfrön
- 0,5-1 dl krossade linfrön
- eventuellt flingsalt
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa äggen med en gaffel tills äggen har blivit lite "fluffiga".
Häll i alla frön/kärnor och rör om ordentligt. Minst 4dl frön/kärnor behövs till 2 stora ägg.
Häll ut på en plåt täckt med bakplåtspapper, och bred ut ett tunt lager (fungerar bra med degskrapan). [Kavla ev. med bakplåtspapper emellan]
Markera bitar med deskrapan och strö över flingsalt efter smak.
Grädda i mitten av ugnen i cirka 20-35 minuter. Kan stå en stund på eftervärmen också.
Receptet hämtat från Tårtspecialisten.
Kommentarer
Trackback