Frökex

Kanongoda kex!
  •  2 ägg
  • 1 dl solrosfrön (rostade)
  • 1 dl pumpakärnor
  • 1 dl melonkärnor
  • 1 dl sesamfrön
  • 0,5-1 dl krossade linfrön
  • eventuellt flingsalt
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa äggen med en gaffel tills äggen har blivit lite "fluffiga".
Häll i alla frön/kärnor och rör om ordentligt. Minst 4dl frön/kärnor behövs till 2 stora ägg.
Häll ut på en plåt täckt med bakplåtspapper, och bred ut ett tunt lager (fungerar bra med degskrapan). [Kavla ev. med bakplåtspapper emellan]
Markera bitar med deskrapan och strö över flingsalt efter smak.
Grädda i mitten av ugnen i cirka 20-35 minuter. Kan stå en stund på eftervärmen också.
 
Receptet hämtat från Tårtspecialisten.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0