Avokadopaj med chili

Ingredienser
  • 2 dl mandelmjöl
  • 0.5 dl sesamfrön
  • 0.5 dl kokosmjöl
  • 1 msk fiberhusk
  • 0.5 tsk salt
  • 3 msk rapsolja eller olivolja
  • 1 ägg
  • 0.5 dl vatten
Fyllning
  • 2 avokado
  • 2.5 dl majonnäs
  • 3 ägg
  • 2 msk färsk koriander, hackad
  • 1 röd chilipeppar
  • 0.5 tsk lökpulver
  • 1 krm salt
  • 100 g färskost
  • 125 g riven ost

 Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 grader. Kör alla ingredienser till pajdegen i en matberedare några minuter tills degen formar en boll.
  • Kläm gärna fast en rund bit bakplåtspapper i springformen (26 cm i diameter), då blir det enklare att lyfta ur den färdiga pajen.
  • Bred ut degen direkt i formen. Använd en oljad slickepott eller väloljade fingrar. Du kan förgrädda pajskalet några minuter men det är inget måste.
  • Dela avokadon. Skala och kärna ur. Tärna avokadoköttet. Kärna ur chilin och hacka fint.
  • Lägg avokado och chili i en skål och blanda i övriga ingredienser. 
  • Häll i pajskalet. Grädda i 35 minuter eller tills pajen fått fin färg. Låt svalna några minuter och servera med en grön sallad.
 Recept och bild från Kostdoktorn

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0