Mandel- & Saffransbiscotti

Ingredienser


  • 100 g mandel¸ grovhackad
  • 75 g smör
  • 1 tsk ekologisk vaniljpulver
  • 3 ägg
  • 2 pkt saffran
  • 500 g mandelmjöl
  • 1 tsk bakpulver

Låt smöret bli rumstempererat¸ eller ‘värm’ den försiktigt i mikro. Vispa smöret med elvisp och blanda i saffran. Tillsätt äggen ett i taget under vispningen. Blanda ihop mandelmjöl¸ grovhackade mandeln och bakpulver och rör ner sedan i smeten. Forma till två avlånga längder på bakplåtspapper på en ugnsplåt. Grädda i nedre delen av ugnen i 30 min @ 200°C. Därefter ta ur plåten och låt svalna en stund, skär sedan på tvären och lägg tillbaka på plåten (snittytan uppåt). Ändra ugnen till 120°C och grädda vidare tills kakorna är torra, ca 1 -2 timmar…

 

Recept (och bild) hämtad från LifeZone.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0