Till fots i Paris

Väldigt trött efter gårdagen lyckades jag sova över min ställda väckning. Bill och Bull (som fuskade och sov igår) fick lov att väcka oss. Men jag är snabb och var till frukost på 30 minuter.
Utsikt från våra fönster: brudarna anar Eiffeltornet i alla fall.
Efter den "olyckliga" starten blev det som sagt frukost, där det tack och lov fanna annat än Croissant till morgon fika. Men bröd var inte hotellets bästa gren. Lite underligt med tanke på att Frankrike är kända bagare. Baguetter var allt som erbjöds, förutom en mängd söta bröd. Muffins i olika varinter, sockerkakor odyl. Pankakor med nutella till??
Sedan ut på stan. Med risk för småregn men rätt behaglig temperatur, bestämde vi oss för en kombination av sightseeing och shopping. Så vi satte av mot Metró'n. Inga problem att orientera sig och enkelt system även för en novis. Vi drog till La Defensé, men blev grymt besvikna över att man inte fick åka upp i den nya triumfbågen. Utsikten där uppe är magnifik. Verkar inte vara tillfälligt heller. Barnafadern och jag har varit upp där förut, men det var synd för brudarna. Där blev det mycket reatittning och lite shoppnig. Notre Dame och Shakespear & Company, hann vi med.
Därefter en försenad lunch, samtidigt som Pridefestivalen passerade. Jag åt gratinerad löksoppa. Kan inte bli mer parisiskt än så!
Sen såg vi Sacre Coeur på Montmartre och prommenerade via Luxemburgträdgården ner till Montparnasse.
In på Lafaytte och traska i affärer på jakt efter fynd. Fram emot åtta var alla trötta och vi åkte tillbaka till hotellet.
Nu är vi strax på väg ut igen, bl.a. för att titta på det tända Eiffeltornet. Men solen skiner fortfarande så...

Kommentarer
Postat av: Kristina

Hoppas ni haft en fin dag idag

2013-06-30 @ 23:08:44
URL: http://ruach.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0