Natt i Helsinki

Nytt hotell (men samma kedja):

Nu vill jag hem till de mina.
Gjorde just en obehaglig erfarenhet.
Skulle betala middagen med mitt visa-kort, men kortet gick inte att läsa. Då mindes jag att jag växlade pengar på Forex på Arlanda, betalade med kortet, vilket gick alldeles utmärkt. Utan att stoppa undan kortet går jag 5 meter runt ett hörn för att ta ut lite kontanter i en bankomat och får då ett konstigt meddelande att kortet inte kan läsas. Prövar igen med samma resultat. Ok, tänker man, apparaten lite underlig eller bankens dator nere eller.... Men uppenbarligen är det nåt knas med kortet. Vad gör man i Helsinki en söndag kväll utan kontanter, oavsett valuta?
Man litar ju på att man har sitt på det torra med allmängiltiga bankkort. Som tur är har jag tagit ut ett kort via jobbet just för tjänsteresor, men aldrig använt det tidigare. Stoppade det i börsen just inan jag for, gissa om jag är tacksam för det!!!
Klockan är nu 23 är och jag njuter att att ha gjort kväll redan. Tyvärr läste jag ut min deckare på tåget (5 timmar), men lurkar en liten stund på nätet och sover sedan.







Kommentarer
Postat av: Kristina

vad märkligt, Du tror ej det var ngn som hade en sån där konstig manick och tömde ditt kort? Jag blir ja alltid så rädd för skumma grejor.

Vilken nåd att du hade med det andra kortet. Nu har jag skrivit långt brev om ass o skickat till K

2009-11-01 @ 23:48:02
URL: http://ruach.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0